miércoles, 21 de enero de 2015

SESSIÓ DEL DIMARTS 20 DE GENER

SESSIÓ DIA 20 DE GENER.

Comencem l'any i la nostra presidenta que ve amb les piles posades ja ens diu que cada mes tindrem un tema sobre algun punt de Toastmaster del que es parlarà i serà objectiu clau de comprensió. El d'aquest mes serà el CL , el manual de competències de lideratge.

Una sala gairebé plena donava la benvinguda a la primera sessió de l'any, una sessió molt gastronòmica.
Com la majoria de gent la nostra Toastmaster o mestre de cerimònia Rosa Gonzàlez va començar l'any amb el propòsit de fer dieta. I que pitjor que parlar de menjar. I aquest era el tema de la sessió: els Aliments.

Cada membre que participava li havia dit quin era el seu aliment preferit i si ajuntem tot el que van dir podríem fer un menú degustació d'allò més bo.

Que us sembla?



Mentre degustem aquest fantàstic menú de 5 estrelles Toastmaster us explicaré el que es va fer a la sessió.
Després de presentar la taula de controladors ( guardià del temps, gramàtica i comptador de falques i la paraula del dia GANA) i a una servidora ( la blogaire ) , la nostra mestre de cerimònies va donar pas al 3 oradors del dia.
El primer va ser l'Iñaki Eguiarte que ens va parlar de la seva "relació" amb el català i de la primera frase que va aprendre a dir en català .... no, no es la dels setze jutges, no .... és "estàs més penjat que un fuet" . També del naixement del Mexilà ( barreja mexicà i català) amb frases com "quin pet" per a dir " Què tal ?"
Després va ser el torn del Joan Fabregat que ens va donar una lliçÓ molt aclaridora dels llibres avançats de toastmaster. Genial com sempre.

I finalment el Marc Beltran ens va fer una discurs en anglès sobre les mines terrestres i enginys per detectar-les.

Els tres avaluadors van estar molt crítics amb els oradors però sempre amb unes bones crítiques constructives, donant consells per a millorar els discursos i arribar a l'objectiu final "comunicar al públic".

La part dels discursos improvisats va ser divertidíssima, des d'un cambrer que llença el pollastre per sobre del comensal i es defensa dient que era la millor forma de notar la magnifica elaboració del pollastre. Passant per un super-xef que vol inventar les esferificacions de mata-rates amb oli d'oliva per que se'n pugui gaudir sense perill , fins a un convidat a un sopar romàntic a casa d'una noia i que es troba un escarabat dins del plat.

Per acabar, l'avaluador general va felicitar al club i a la toastmaster i va donar uns quants suggeriments per a facilitar el desenvolupament del club.

I.... la sorpresa final ..... Ja tenim pàgina web pròpia. www.som-hi.club maravellosa pàgina que te un nom propi l'Edu Couchez i que hi ha col.laborat els membres de la junta ( Jordi, Joan i Judit) . Per ser sincers la Doriana i jo només vam donar suport moral .

I això va ser tot, ara esperar el proper dia 3 de febrer on hi haurà dos primers discursos que ens delitaran i ens faran somriure i aplaudir amb moltes ganes. Endavant Ice breakers.


SESSION January 20.

We started the year with our next president put the batteries already tells us that every month we have a topic somewhere Toastmaster of what will be discussed and key objective of understanding. The CL will be this month, the manual skills of leadership.

A room full almost welcomed the first meeting of the year, a very gastronomic session.
Like most people in our Toastmaster or emcee Rosa Gonzalez started the year with the intention of dieting. And worse than talking about food. And this was the theme of the session: Foods.

Each member who participated told him what his favorite food and if we add all that said we could do a tasting menu really good.

What do you think?
 

  While enjoying this fantastic menu of 5 stars Toastmaster I will explain what was done in the session.
After presenting the table of drivers (timekeeper, grammarian, and ah counter . and the word of the day: GANA - appetite) and myself (the blogger), our master of ceremonies gave way to three speakers of the day.

The first was Iñaki Eguiarte who spoke of his "relationship" with the Catalan and the first sentence said he learned Catalan .... no, not the sixteen judges, no ... . is "a whip hanging over you." Also the birth of Mexilà (mixed Mexican and Catalan) with phrases like "what fart" to mean "How?"
Then it was the turn of Joan Fabregat gave us a very enlightening lesson about TOASTMASTER advanced books. Great as always.

Finally Marc Beltran gave us a speech in English on landmines and devices to detect them.

The three evaluators were very critical of the speakers but always with good constructive criticism, giving advice to improve speeches and reach the ultimate goal "inform the public".

The Table Topics was lead by Miquel and the "victims" had to speech from a waiter who throws chicken diner on defense and saying it was the best way to tell the wonderful preparation of chicken. Through a super-chef who wants to invent spherifications rat killer with olive oil that may be enjoyed safely, invited to a romantic dinner at home a girl and found a cockroach within the plate.

Finally, the evaluator general congratulated the club and TOASTMASTER and gave some tips to facilitate the development of the club.

And the final surprise .... ..... we already have our own website. www.som-hi.club wonderful page that has a name Edu Couchez. there are some members of the board helping (George, John and Judith). To be honest the Doriana and I just gave moral support.


And that was it, now expected on February 3 where there will be two first speeches that will delight us and make us smile and eager to applaud. Ice breakers ahead !!!.

No hay comentarios:

Publicar un comentario