martes, 9 de diciembre de 2014

SOM-HI 2 de Desembre 14

RIGOLETTO, LA TRAVIATA, .... TOASTMASTER SOM-HI.

Llums apagades, un llum s'acosta ,  i s'uneix a altres dues espelmes que eren l'única font de claror.   Una veu angelical ens canta una benvinguda, i s'obre la sessió de Toastmaster SOM-HI d'aquest 2 de desembre amb el tema de l'Òpera.

La Julia Pardo és la veu i la nostra Toastmaster del dia. Ens presenta els protagonistes de l'òpera d'avui.  Per una banda els encarregats de supervisar tota l'opera. Per un altra banda els personatges i els vilans.

El primer personatge, l'Eric López ens va delitar amb una peça amb el nom de EDUCAR-ENSENYAR. on ens va fer veure la diferència entre una cosa i l'altre de cara als nens.  Una interpretació genial.

El segon a aparèixer va ser Pilar de Obeso  amb l' ària CATALÀ PER MEXICANS  on expressava la seva relació amb el  català i com  una serendipitat  va esdevenir un gran amor.

I finalment el darrer personatge a aparèixer i fer el seu "recitativo secco"  anomenat       " EL SILENCI DE LA CABRETA. UNA HISTÒRIA DE TERROR va ser en Salvador Alemany  Ens va parlar d'una història que comença amb una cabreta molt boniqueta   i que va acabar en una colonoscòpia a l'hospital.

Els vilans  Judit, Doriana i Joan, van fer unes avaluacions molt educatives en català  i gens terrorífiques.

I va arribar l'hora de les improvisacions, cosa que no es fa mai en un òpera, però que a Toastmaster es la part que tots esperem.
El mestre de discursos improvisats va ser Jordi Mollón que ens va recordar aquell 31 de Gener de 1994 en que es va cremar el Liceu. La gran icona de l'Òpera a Catalunya.
En Jordi va posar en problemes als valents voluntaris que van haver d'anunciar  als demés de varies coses. En Pere va ser un dels directius que havia deixat de pagar l'assegurança antiincendis. La Marina va ser la productora que havia de dir als actors que canviaven el liceu per un lloc amb molt "bona" sonoritat, l'estadi olímpic.  I la Blanca era la periodista que donava la noticia sense utilitzar les paraules foc ni incendi.

I finalment va aparèixer la gran vilana. L' avaluadora general Teresa Rubinat que va fer una bona crítica constructiva de com havia anat la sessió.

Finalment es va presentar la junta de SOM-HI  i es va donar la benvinguda com a nous membres a la Marina i al Pere.

I a l'hora en punt s'acabava l'obra, Una òpera amb un final feliç i un brindis de pizzes i cervesa.


No hay comentarios:

Publicar un comentario