lunes, 1 de diciembre de 2014

SOM-HI TM 18/11/14


ARRELS            
                                        
L'arrel és la part inferior d'una planta, generalment subterrània, que creix en sentit oposat al tronc i serveix per a fixar la planta al sòl i absorbir l'aigua i altres substàncies nutrients. Poques vegades una descripció encaixava tant bé per l’equip tècnic format per la Blanca Ozcariz, l’Edu Couchez i la Isabel Valdivieso, introduïts majestuosament per la nostra toastmaster Teresa Rubinat, vestida de gala amb sabata de taló vermella alta com a elegant fermall, que introduïa els arbres com a nexe de la reunió.
Després de conèixer que a l’Eduard li agrada el desmai del llac de Banyoles que es deixa acompanyar pel vent, i a la Isabel el cep pel verd i marró de la terra, així com l’olivera, per la brillantor del capvespre, la nostra carismàtica Teresa va donar pas al tronc, la part principal de la tija d'un arbre, situada entre les arrels i l'enforcadura de les branques. Es a dir, els discursos com a eix central de la sessió.
La Rosa González, devota del pi pinyoner per mediterrani i donar molta ombra, amb el seu 4rt discurs “Ràpid” ens va apropar de manera gràfica, efectiva i emotiva al món de l’Ictus, tot indicant-nos les mesures de prevenció (manca de força al braç, paràlisi facial..) i rapidesa bàsiques per poder-lo combatre amb els menors danys possibles. Tota una lliçó de salut i vida a tenir en compte.
El Joan Fabregat, destacant el valor del garrofer –ja que les garrofes costen menys de replegar que les olives-, mitjançant “Entretenint després de sopar” ens va transportar a personatges cèlebres d’enginyeria elèctrica com Nikola Tesla, Thomas Edison, George Westinghouse i JP Morgan. No vam necessitar cafè! Invitats d’honor com el Josep Ma, estaven ben atents a respondre totes les seves endevinalles.  
Passant a les branques, la Teresa va donar peu als avaluadors Miquel Cazaña i Judit Permanyer, que van donar els millors dels seus suggeriments als oradors Rosa i Joan, respectivament.
Diuen que és a les fulles on, en la majoria de les plantes, té lloc la respiració i la transpiració, habilitats que de ben segur disposaven els voluntaris dels discursos improvitsats Josep Ma, Pere, Jordi i Ambròs que, dirigits pel magnífic mestre de discursos improvisats Jordi Varela, van interpretar magistralment un polític conscienciat pels ciutadans que reconvertia una alzina en escuradents. Tots ells molt convincents!!
Finalment, l’avaluador general Jordi Mollón, enamorat del roure perquè reviu com un arbre fènix, tot demanant els informes a l’equip tècnic va fer una valoració global molt positiva de la sessió, on la paraula del dia "arrel" va ser tot un èxit. A SOM-HI ja estem arrelats!!! Ens vens a visitar??



No hay comentarios:

Publicar un comentario