sábado, 30 de abril de 2011

El trist número 2

Quin poc encant te el número 2, però que important es !.
El 2 es qui dona el títol de “primer” al 1. El que inicia la seqüencia... i això es el que aquest dimecres 27 d’abril hem fet al club Barcelona Toastmasters. Hem iniciat la seqüencia de les sessions anuals en català.
Tal com vam fer al febrer del any 2010, enguany vam repetir aquesta experiència única entre els més de 12.000 clubs Toastmasters d’arreu del mon.
Dos dels tres discursos preparats, a més a més de l’Avaluació General i la Conducció de la Sessió van ser presentats per membres nascuts fora de Catalunya, i com a Corrector gramatical de la nit que vaig ser, Déu n’hi do del nivell mostrat.
Van demostrar, en la meva opinió, que la actitud dels qui reconeixen la potència de la comunicació en front del repte de aprendre una nova llengua no es el de una pesada càrrega sinó que ho veuen com una oportunitat per a ampliar la base de contactes i aprofundir en el coneixement entre persones.
La sessió va estar conduïda per Cormac Walsh, que prèviament havia fet mans i mànigues per a que la sessió no es veiés afectada per un important esdeveniment esportiu coincident. Gràcies, Cormac per la teva insistència que ens va permetre un bon nivell d’assistència.
La nit va brillar amb els discursos del escocès Paul Talbott, que va contar una història arreladíssima amb la seva terra com es la del monstre del llac Ness, amb perfecte accent de Sant Celoni, qui ho diria !!!.
Va continuar amb la imparable Marina Lussich, un discurs ple d’energia i humor, titulat “Dóna corda al català” i que com resa esta estretament relacionat amb el motiu de la vetllada.
David González, un veterà del club, ens va delectar amb una entranyable narració, carregada de simpatia i bones vibracions sobre les seves experiències nadalenques a Transilvània, la terra de la seva dona (per ara, no li he vist cap ferida sospitosa al seu coll).
La part dels Tòpics improvisats van estar proposats pel sempre imaginatiu M.A., i els valents voluntaris van donar el millor d’ells mateixos.
El grup de avaluadors encapçalats per una excel•lent, com sempre, Pilar de Obeso van fer una tasca encomiable.
... i ara, a l’espera de que l’any vinent, el número 3 consolidi la sèrie... i si un nou club fa del català llengua regular de les seves sessions, millor que millor. Visca la diversitat !!!.

Joan Fabregat
VP Membership – Barcelona Toastmasters Club

No hay comentarios:

Publicar un comentario